תרומת גוף למדע
כיצד תורמים את הגוף למדע? מה צריך לעשות בפועל? האם יש הגבלת גיל או מצב בריאותי? האם ניתן להגביל את התרומה לזמן קצוב? נגיד חודש?
לכבוד הרב ד"ר הלפרין,
קוראים לי תהילה ראב ואני סטודנטים לרפואה (שנה ג') בהדסה.
במסגרת קורס לבריאות הציבור אני מעוניית להוציא עלון שעוסק בהלכות רפואה בשבת שפונה לציבור הרחב, ולא לציבור הרופאים/אחיות /חובשים.
הרעיון הגיע מהכרות עם מצבים בהם מצבים של פיקוח נפש (MI, CVA, זיהומים חמורים וכו') המתינו עד למוצאי שבת לקבלת טיפול רפואי. המטרה היא לתת הוראות כיצד לפעול במקרים שונים כשנקודת המבט היא מתוך הסימפטומים.
רציתי לדעת, האם קיים פרסום כלשהו של המכון שעוסק בנושא ויכול לעזור לי.
תודה רבה
מומלץ להיעזר מדריך לחולה בשבת שנכתב ע"י פרופ' א.ס. אברהם. זהו ספר כיס המתמצת את כל ההלכות העיקריות הקשורות לפעילות רפואית בשבת. את מדריך הכיס למדריך הכיס לחולה בשבת, ביו"ט וביוה"כ, הניתן גם לרכישה באתר המכון בעלות קטנה.
בנוסף, את מוזמנת להכנס לאתר מכון שלזינגר ולהוריד מאמרים ותשובות בנושאים הרלוונטיים, לראות ולהשתתף בדיונים בפורום.
כדאי מאד להגיע למכון ולהשתמש בספריה, או לתאם פגישה לשם בירור סוגיות. כמו כן, כמובן ששאלות פרטניות על מצבים מוגדרים היטב תקבלנה תשובה במסגרת פרוייקט השו"ת.
כיצד תורמים את הגוף למדע? מה צריך לעשות בפועל? האם יש הגבלת גיל או מצב בריאותי? האם ניתן להגביל את התרומה לזמן קצוב? נגיד חודש?
שלום רב, אני נמצאת ב"ה בתחילת הריון. בט` באב אהיה בתחילת שבוע 8. רציתי לתת בבקשה קצת רקע עלי, כדי לדעת האם עלי לצום בט`
לפני כחצי שנה אולי יותר אישתי שמה התקן תוך ריחמי אולי מירנה? ומאז ימי הנדה מתארכים יתר על המידה אני כותב היום כיוון שזה עבר
שלום וברכה! אני עוסק בסוגיא של משל משלו חכמים באשה החדר הפרודור והעלייה חקרתי וחיפשתי הרבה בנושא הזה, נראה לי המצאתי משהוא כבר פניתי אל