נסיעת אחות לתורנות בשבת

שתפו:

22 בספטמבר 2010

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שלום רב,
אשתי עובדת כמתמחה בבי"ח בירושלים. כשיש לה תורנויות בשבתות, היא יכולה ללכת ברגל (חצי שעה) ולא להשתמש בהסעה של נכרים. כיוון שמדובר בהרבה שבתות שבהן היא עושה תורנות, עולה השאלה האם מותר יהיה לנו לנסוע לשבת למקום אחר, כאשר יש הסעות לשם, והיא תיאלץ להשתמש בהסעה ולא ללכת ברגל (האם פקטור של "הרבה שבתות" מהווה שיקול, שכן זה מהווה פגיעה בחיים נורמליים – וכן, אם הדבר אסור, מה לגבי "אירועים מיוחדים" – נניח שאת ליל הסדר כל המשפחה עורכת במקום שיש אליו רק הסעות, האם נצטרך לא להשתתף ולהישאר בביתנו?)

תודה רבה

תשובה:

לדעת הגרש"ז אויערבאך זצ"ל, אינכם חייבים להמנע מנסיעה לשבת למקום רחוק יותר, גם אם הדבר יהיה כרוך בהסעה בשבת לבית החולים על ידי נוכרי.
ישנם מספר מאמרים שנכתבו בנושא. את המאמרים ניתן למצוא בספר אסיא ח' שער ג' – שבת ומועדים עמ' 241-249, ובספר אסיא ט' שער ב' – שבת ומועדים, עמ' 140-145, 207, 219, 221-226.
וכן מאמרו של הרב הלפרין על דרכו של הגרש"ז אויערבאך בהלכות פיקוח נפש בספר אסיא ט' עמ' 195-239. 
ספרי אסיא הם בהוצאת מכון שלזינגר לחקר הרפואה ע"פ התורה וניתן לרוכשם באופן מקוון.
בחלק מהמארים ניתן לצפות דרך אתר מכון שלזינגר.  יש להכניס את המקור למאמר במקום המתאים (לדוגמא אסיא ט) ואז הוא יציג את המאמרים המתאימים. לחיצה על מאמר עם קו תחתון תוביל למאמר עצמו. אנחנו כרגע בתהליכים של העלאת כל מאמרי אסיא לאתר אך דבר זה לוקח זמן… בכל אופן הלכה למעשה רצוי שתתיעצו עם רב מורה הוראה לאחר שתלמדו קודם את הנושא ברמה התאורטית.

להדפסה

שאלות נוספות

תרומת איברים

שלום כבוד הרב. חברתי נהרגה בפיגוע בקרני שומרון לפני מספר שנים, הוריה החליטו לתרום את איבריה. מאז אני לא מפסיקה לחשוב על נושא זה. כשהעלתי

קרא עוד »

מה אתם מחפשים?