יחס ההלכה להריון מתרומת זרע
שלום רב, לאחרונה ניתקלתי בתופעה, אשר בה נשים רווקות אשר לא מצאו את זיווגן, מבצעות תרומת זרע ומביאות ילדים. האם התורה/ההלכה נותנת על כך את
שלום לכבוד הרב!
אבקש לקבל הכוונה וייעוץ.
אני אמא ל- 3. בין ההריונות הנקתי פרקי זמן ממושכים והייתי בלא ווסת. הסתמכתי על כך, ואכן כל זמן שהנקתי לא הריתי. כעת סיימתי הנקת הבן הצעיר, ואיננו מעונינים בהריון חדש.
קיבלנו היתר לדחייה מהרב שלנו אך מפאת מורכבות רפואית לא היה לרב אמצעי מתאים להציע לנו. על כן פניתי אל המכון.
מצבי הגופני אינו מאפשר שימוש בהורמונים (גלולות או מדבקות) היות ויש לי ציסטות. הנחיית כירורג השד שאצלו אני במעקבים היא להמנע לחלוטין משימוש בהורמונים.
הת״ח -אינו מתאים לי מתוך התנגדות רעיונית שיש לי לפגיעה המתמשכת ברירית הרחם ובגרימת דלקת (או מה שזה לא יהיה) בגופי. כמו כן ההתקנים ידועים בדימומים שהם גורמים.
אם כן – נותרה הדיאפרגמה.
האם היא אופציה אפשרית מבחינה הלכתית?
האם קוטלי זרע אפשריים? (יש פילים דקים הקרואים CVF, ויש להשיגם רק בחו״ל. את הפילים יש להכניס לגוף טרם היחסים וזה מתמוסס והופך לגיל קוטל זרע). האם זה בסדר?
אם לא – אז מה הפתרון לאשה במצבי?
תודה רבה מראש על המענה והעזרה!
הגרש״ז אויערבאך זצ״ל, שהיה מגדולי הפוסקים בדור האחרון, כתב להתיר את השימוש בדיאפרגמה במצבים בהם לא ניתן להשתמש בגלולות או בהתקן . אך לדעתו אין להשתמש בקוטלי זרע.
שלום רב, לאחרונה ניתקלתי בתופעה, אשר בה נשים רווקות אשר לא מצאו את זיווגן, מבצעות תרומת זרע ומביאות ילדים. האם התורה/ההלכה נותנת על כך את
כבוד הרב שלום, ברצוני לשאול מה דינו של ולד הנולד בהזרעה מלאכותית בנישואים אסורים של כהן וגרושה? האם הוא חלל או שבגלל שלא הייתה ביאה
מספר השאלה: 113665 ילד משובט עלול לסבול בתור ילד ואדם מבוגר אך המשפחה חושבת שלא ורוצה לשבט ?האם מותר מבחינת החוק וההלכה?
שלום כבוד הרב- אשמח לקבל מקורות מהגמרא, שו"תים וכד' לגבי רפואה אלטרנטיבית. תודה מראש!