שלום לרב
אני שואל בשם אבי, בן 66 חולה סכרת כבר כ30 שנה.
סכרת פחות או יותר מאוזנת תרופתית (ללא הזרקת אינסולין), בעל לחץ דם גבוה. בעל עודף משקל. (גובה 180 משקל כ 90 ק"ג)
שאלתו לגבי פסח.
כאשכנזי הנוהג איסור בקיטניות, האם הוא יכול לאכול בפסח אורז וקטניות אחרות?
הסיבה היא שתפוחי אדמה שהם רוב מאכל האשכנזים בפסח בעייתים לחולי סכרת כיוון שהם הופכים בגוף לסוכר.
ומה באשר ל"קטניות" המסופקות – קינאווה, בוטנים, פולי סויה ועוד (אשמח לפירוט)
וכן לקטניות שאולי ניתן להתיר אותם בהתאם לצורתם (כגון שעועית יחד עם התרמיל) או לדרך הכנתם (הכנתם מטוגנים ללא שמן)
תודה רבה
א. הנתונים הרפואיים בשאלה אינם מדוייקים. גם הפחמימות שנמצאות באורז הופכות בגוף לסוכרים.
ב. אכן יש הבדל בין סוגים שונים של פחמימות מבחינת קצב ההיפוך, ובכל אופן תמיד יש לפעול לפי המלצות הרופא.
ג. כמובן שיש לשאול את הרופא עד כמה חשוב המעבר לפחמימות האחרות, ואם לדעת הרופא המטפל יש חשיבות רפואית להחלפה, מותר יהיה לחולה סכרת לאכול קטניות גם אם הוא אשכנזי.
במקרה כזה לכתחילה ראוי להקפיד על כלים נפרדים עבור החולה. כמו כן לכתחילה רבים נוהגים לבצע התרת נדרים לפני השימוש בקטניות.
אני רופא שיניים וכחלק מעבודתי אני ממליץ למטופלים על שטיפות פה עם קורסודיל של החברה LACER הספרדית. לאחרונה ניתקלתי במטופלת שטענה כי הגליצרול בתכשיר (עפ"י
לרה"ג ד"ר מרדכי הלפרין, שלום המשפט המתוקן הוא (הדשינויים מודגשים במייל המקור, דני): "שאלנו את הרופא למקורו של הדימום הצפוי לאחר הבדיקה הפולשנית, והוא הסביר