תסמונת המעי הרגיז ותפילה

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: פרופ' א.ס. אברהם

שאלה:

רופא המשפחה שבאתי אליו איבחן לי תסמונת המעי הרגיז לתופעות שמצויות אצלי כבר די הרבה זמן. עד שאצליח להתגבר על ההבעיה ולטפל בה עד הסוף עדיין כל יום עליי להתמודד עם : הפחות, והרגשה שתמיד אני צריכה לשירותים, (למרות שזה לא יוצא, מעין עצירות.) מצפוני אינו נקי כל פעם שאני ניגשת להיתפלל, וזה גורם לי להרגשה רעה, הרי זו עבירה לעמוד כך לפני הקב"ה..! כמה שאשתדל לפני כן להכין את גופי לתפילה, וללכת שוב לשירותים, עדיין יופיעו התופעות גם באמצע התפילה. מה אפשר לעשות? האם בסוג בעיה כזו ניתן לראות היתר לתפילה גם במצב לא אידיאלי מתוך חוסר ברירה? תודה!

תשובה:

כעיקרון מותר להתפלל חוץ מזמן ההפחה ואז צריכים להפסיק ואם יש ריח אז עד שיעבור הריח. הבעיה העיקרית היא תפילין ואסור להניח תפילין בזמן הפחה. ולכן צריכים להניח תפילין אפילו לדקה בין הפחה להפחה ולא מבשך כל התפלה. לגבי ההרגשות שצריכך לשירותים כיון שאלה רק הרגשות, מותר לתפלל.

להדפסה

שאלות נוספות

מילה ע"י רופא

מספר השאלה: כותרת תוכן השאלה. שלום רציתי לדעת מה דעתכם בנוגע לברית על ידי רופא. ראיתי כתבה בטליוזיה על הנושא,סיפרו שניתן לעשות את הטקס גם

קרא עוד »

קואסקי

יש לי כמה שאלות בנושא המחלת קואסקי , ואני אשמח אם תוכל לענות לי עליהן .. איך נדבקים בקוסאקי ? כמה הסיכויים שבן אדם שחולה

קרא עוד »

מה אתם מחפשים?

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.