כבוד הרב דר' הלפרין שלום,
שמי ש. ואני מנהלת מוצרים בתחום תוספי התזונה בחברת תרימה. הוצע לנו לשיווק מוצר המעכב את קצה הניוון המוחי המוביל לירידה ביכולת הקוגניטיבית וגם משפר את היכולת הקוגניטיבית והזיכרון. מדובר במרכיב שהוא אף ניתן באירופה כתרופה, זריקה Cerebrolysin. לנו הוא מוצע כתוסף תזונה בצורה של טבליות לבליעה. הבעיה היא שהחומר הפעיל מופק ממוח של חזיר. האם יש דרך לקבל כשרות על מוצר כזה?
מצ"ב מאמרים שנעשו על תוסף התזונה.
אודה על תשובתך.
בברכה,
השימוש בטבליות המכילות מרכיבים אסורים שנוי במחלוקת הפוסקים. ישנם מספר צדדים להקל, על כל פנים לחולה (גם אם אין בו סכנה), וכן נהגו רוב העולם כשיש צורך בכך. ראה תשובתו של הרב מרדכי הלפרין (שאלה 4587).
בתוספי מזון לאנשים בריאים, הדבר יותר חמור. יש מקום עיון האם שיפור זיכרון לאנשים זקנים בריאים עם "ירידה טבעית" כלולה בגדר חולה, אם אין שום סימן להתפתחות מחלת אלצהיימר, וכדומה. בנוסף, גם אם מתירים לחולה טבלייה שמופקת ממרכיבים אסורים, רוב גופי הכשרות זהירים מלתת הכשר למוצר. (ההיתר הוא יותר מצד האדם החולה, מאשר מצד המוצר.)
לכן, יש לפנות ישירות לגופי הכשרות השונים ולשאול אם מוכנים לתת הכשר בנסיבות אלו. יש לברר להם את התהליך הכימי שהחומר עובר, ולמי מיועדות טבליות אלו. גם גם יתכן שמערכת כשרות רגילה (לא מהדרין) תהיה מוכנה לתת הכשר למוצר עם חומר מעובד.
בברכה,
מאיר אורליאן
בס"ד רציתי לשאול, ברשותכם, שתי שאלות בנושא תרומת איברים. שאלתי הראשונה היא מהו רגע הפטירה לפי ההלכה? ידוע לי שע"פ הרפואה רגע הפטירה הוא הרגע
כתוב הרי כי גבר מחוייב במצוות "פרו ורבו",שאלתי היא מדוע אין האישה מחוייבת במצוות "פרו ורובו"?