צום בהריון שבוע 32 בסיכון

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

מספר השאלה:

כותרת

צום בהריון

תוכן השאלה.

לכבוד הרב ד"ר הלפרין שלום רב, אני בהריון ראשון, מסיימת שבוע 32. בביקור האחרון אצל רופאת הנשים שלי היא בקשה ממנו באופן מפורש שלא לצום ביום כיפור, לציין שהמדובר ברופאה שאינה שומרת מצוות. מצד אחד אני חוששת לבריאות העובר ומלידה מוקדמת של פג ומצד שני לא רוצה לעבור על ההלכה. הרופאה חוששת מלידת פג ומנפילת סוכר מ-2 סיבות:

1. בבדיקת סוכר שערכתי יצאה תוצאה גבוהה מהנורמה ולכן נאלצתי לעבור בדיקה נוספת GTT שממנה עלה כי איני סובלת מסכרת הריון שכן רק תוצאה אחת הראתה על חריגה גבוהה, אך הייתה תוצאה נוספת שחרגה מהנורמה והייתה נמוכה מאוד (37) ולכן הרופאה המליצה שנמשיך לעכוב אחרי עניין זה.

2. במוצ"ש שעבר אחרי יום בו אכלתי ושתיתי כרגיל סבלתי מכאבים עזים בגב ובבטן ומהקאות ונאלצתי לבלות את הלילה במיון כי התברר שהחלו צירים, לאחר שקיבלתי עירוי 2 שקיות הצירים נעלמו ומאז אני מקפידה על שתיה של 3 ליטר ביום ואני חוששת מאוד שחוסר בשתייה יביא להישנות המקרה. המדובר כאמור בילד ראשוןואני חוששת מאוד מהצום אבל באותה מידה רוצה לדעת את עמדת ההלכה. תודב רבה וגמר חתימה טובה.

תשובה:

כל עוד את מרגישה טוב עליך לצום.

ברגע בו את מרגישה סחרחורת או הרגשת התעלפות, עליך להתחיל לשתות נוזל מזין (כמו מיץ ענבים טהור או מהול, למשל) בכמויות של 40 סמ"ק כל 9 דק' עד שהסחרחורת או הרגשת ההתעלפות חולפת.

כנ"ל אם את מרגישה כאבי בטן חזקים או גב.

אזהרה:

אם מתפתחים צירים כואבים, או ירידת מים או דימום – אזי עליך להתחיל לשתות נוזלים מזינים מיד, בלא להקפיד על "פחות מכשיעור".

עליך להמשיך לשתות עד שהרגשת הצמא תחלוף, וכמובן להגיע בהקדם לחדר לידה, אפילו בשבת ואפילו ביום הכיפורים.

נוסף על כך, במצבך עדיף שלא תלכי לבית הכנסת אלא תישארי לנוח בבית, רצוי במקום ממוזג.

בברכת גמר חתימה טובה וצום קל,

להדפסה

שאלות נוספות

מה אתם מחפשים?