אני סוכרתי כבר 17 שנה מזה כ3 שנים אני מטופל באינסולין אפידרה ולאנטוס פעמים ביום כעת לפני ראש השנה שהשנה הוא 3 יום אני לא יודע כמה אינסולין לקחת . ועוד מה עם יום כיפור מה עם הצום שלי .בתשעה באב יש לי הוראה מהרופא שלא לצום .
בכל מוצאי שבת אני בודק סוכר ואני מגיע לרמות גבוהות מאד בערכים של כ 350-450 כי אני לא בודק סוכר בשבת כולם אומרים לי שאני כן יבדוק אך אני לא יודע מה לעשות. מדי פעם בפעם יש לי היפו חוסר סוכר בגוף. אני לוקח כ 20 יחידות של לאנטוס ו8 יחידות של אפידרה פעמים ביום.
תודה לכם מראש.
ש' ק'
א. אם הרופא דורש שתבדוק את רמת הסוכר גם בשבת, עליך לעשות זאת. כך פסק הגאון הרב שלמה זלמן אויערבאך זצ"ל והדברים כתובים כבר גם בנשמת אברהם (מהדורה חדשה, תשס"ז) חלק אורח חיים, סי' רע"ח ס"ק ד' פסקה 60.
ב. לגבי יום הכיפורים, כדאי לדעת כי חולי הסכרת שונים זה מזה. ראשית עליך לקבל חוות דעת מהרופא המטפל. עליך לשאול אותו אם יש טעם להוריד חלק מהטיפול בזמן הצום, ואם בתנאים שיקבע מותר לך לצום.
אם לא, עליך לברר איזה כמות של נוזלים ו/או מזון מוצק אתה חייב לקבל במהלך היום. רק אחרי קבלת כל הפרטים הללו ניתן לענות לשאלתך.
ברוב המקרים בהם אסור לצום ניתן להסתפק באכילה ו/או שתיה פחות מכשיעור. את הפרטים ההלכתיים על אכילה ושתיה פחות מכשיעור כדאי לקבל מהרב המקומי.
שתי הערות נוספות:
א. לגבי שתיה, פחות מכשיעור פירושו שתיית מנה של נוזלים (לא רק מים אלא גם נוזלים ממותקים) בנפח של 40 סמ"ק בהפסקות של 9 דקות בין מנה למנה.
לגבי אכילה, פחות מכשיעור פירושו אכילת מזון בנפח של עד 30 סמ"ק (נפח מגירה של קופסת גפרורים מצויה) בהפסקות של 9 דקות בין מנה למנה. [אין צורך בהפסקה מיוחדת בין מנת שתיה למנת אכילה, ולכן אם עבר הזמן הנדרש מהאכילות והשתיות הקודמות מותר לשתות מנה של פחות מכשיעור ומיד לאחריה לאכול מנה של פחות מכשיעור]
ב. מי שנוהג על פי ההלכה ושותה ואו אוכל ביום הכיפורים מטעמים של סכנה, איננו עובר שום עבירה, אלא אדרבה, הוא מקיים את המצוה החשובה של "ונשמרתם מאד לנפשותיכם"
שלום אני קלינאית תקשורת ומתעסקת במכשירי שמיעה. עבדתי עם לקוחות דתיים וחרדיים במשך שנים ומעולם לא שאלו אותי אם יש לי תעודת הכשר למכשירי השמיעה
שלום רב אני בחור בשנות העשרים לומש בישיבה. לעיתים קרובות אני מתעורר בבוקר ומגלה שיצא לי זרע בזמן השינה באונס גמור. אינני עושה מעשים שיכולים