עבודת רנטגנאי בשבת
אני סטודנט לרנטגנאות (טכנאי רנטגן). על מנת לעבוד בתחום בבתי החולים יהיה עלי לעשות משמרות גם בשבת, אך לבתי החולים בארץ מגיעים בשבת גם חולים
בס"ד
שלום וברכה,
אנחנו חברה המפתחת סכין משולבת לייזר להורדת רקמות העלולות להתפתח לסרטן. אנו עושים ניסויים בשלבי הפיתוח ומעוניינים לעשות ניסויים גם על רקמות של אדם (וושט) על מנת לדמות כמה שיותר את המצב האמיתי.
האם מותר? באילו תנאים?
תודה מראש!
א. כל מכשיר רפואי חדש, שנועד לטיפול בבני אדם, חייב לקבל אישור של אמ"ר (אביזרים ומכשירים רפואיים) במשרד הבריאות.
לאחר קבלת אישורם הם יקבעו אם יש צורך בניסוי מאושר ע"י ועדת הלסינקי (מקומית או ארצית) או שניתן להשתמש במכשיר בבתי החולים.
ב. כדי להתיר ניוול המת ולקיחת רקמת ושט לניסויים באיזמל לייזר חדש, יש צורך להוכיח כי הניסוי חיוני לפיתוח מכשיר אשר יקטין סכנת חיים בניתוחי אמת.
במידה ויש לכם הוכחה לכך – כדאי לפנות לעו"ד מאיר ברודר מהמחלקה המשפטית במשרד הבריאות כדי לברר כיצד ניתן לקבל רקמות אלה בפועל.
כמו כן, ברגע שניתן אישור המחלקה המשפטית של משרד הבריאות יש צורך להפנות את המסמכים האלה גם לרב יעקב רוז'ה, הרב של המכון הפתולוגי וחבר מועצת הרבנים הראשית, לקבל את חוות דעתו ההלכתית.
אני סטודנט לרנטגנאות (טכנאי רנטגן). על מנת לעבוד בתחום בבתי החולים יהיה עלי לעשות משמרות גם בשבת, אך לבתי החולים בארץ מגיעים בשבת גם חולים
מאתר כיפה מספר השאלה: 113663 אם השיבוט לא מצליח יש פו איזה סוג של עברה על ההלכה?
שלום עליכם. האם מותר לחלל שבת במקרה של נקע? איזו הנחיה אפשר לתת לציבור בקיצור? תודה רבה. בברכת התורה מ ל
שלום רב. ברצוני לדעת האם ניתן להשתמש במכשיר אינהלציה חשמלי לתינוק בן 7 חודשים חולה ומתקשה לנשום בימים האחרונים. מכיוון שהשעות שבהם הוא זקוק לאינהלציה