נושאים במניעת הריון

שתפו:

9 באפריל 2010

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שלום לכבוד הרב!

לאחרונה עסקתי מעט בסוגיית מניעת הריון.ישנם כמה דברים הטעונים לי עוד ברור גם רפואית וגם הלכתית.

1.האם נטילת גלולות משולבות לאישה מניקת תפגע משמעותית בכמות החלב שלה עד שתזדקק לתת לתינוק השלמות של תחליפים?

2. מה עמדת הרב במחלוקת הרפואית בין ד"ר אורי לוי וד"ר קטן לגבי בטיחות הגלולות אל מול התקן הן בהבט הרפואי והן בהבט ההלכתי(ד"ר לוי טוען לסיכונים עתידיים וכן לגבי ברור אופן פעולת ההתקן)

3.לכאורה אישה אחר לידה הרוצה להרחיק את לידתה תיטול גלולות ללא אסטרוגןוכיון ששכיחות הדימומים הבין ווסתיים בתכשיר זה גבוהה משמעותית מהתכשיר המשולב מדוע להמליץ עליו מלכתחילה אם הוא יקשה על האשה להטהר?האם נטילת תכשיר זה בשעה מדוייקת תועיל משמעותית לרוב הנשים?

4.בתכשיר הנ"ל הגורם לדימומים האם בכך שנמליץ לאישה ללבוש בגדי צבעונים נציל אותה מן הכתמים או שמא כיון שאנו יודעים שהכתמים נובעים מגוף האישה א"א להקל בכך?

5.האם למעשה רוב הפוסקים כיום יתירו לאישה לאחר לידה (שניה-לצאת ידי הערת הגרש"ז-)ליטול גלולות אף שאין לזוג בן ובת כשיטת החזו"א או שמצריכים צורך נוסף לצרף?

אבקש את מחילת הרב על שהארכתי בשאלתי אך תורה היא וללמוד אני צריך.

מצפה לתשובתו

תשובה:

לשאלה 1. הדבר משתנה מאישה לאישה. יש נשים שלא נפגעות כלל, ואחרות שנפגעות קל, ויש שנפגעות מאד.

לשאלה 2. ראה את מאמרו של ד"ר מאיר פרנקל, "הקשר בין גלולות למניעת הריון וסיכון לקרישיות יתר", מאמר האמור להתפרסם בחוברת אסיא הקרובה (פז-פח). [המאמר יישלח במצורף לאחר תשובה זו]

לשאלה 3. כמחצית מהנשים נהנות מהשימוש בגלולות הפרוגסטטיביות, אם כן מדוע לא לאפשר להם לנסות זאת?

לשאלה 4. התשובה נתונה במחלוקת הפוסקים, לענ"ד קשה להקל.

את שאלה 5 לא הבנתי. אנא נסח אותה מחדש.

להדפסה

שאלות נוספות

מכשיר שמיעה

שלום רב הנני זקוקה למכשיר שמיעה. שאלתי לשימוש בשבת. אף אם אשאירו במצב פתוח כל השבת(וחבל על הסוללה בלילה למשל), כאשר אני מרכיבה את המכשיר,

קרא עוד »

מה אתם מחפשים?

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.