בחירת מין העובר
שלום רב, לאחרונה עולה הנושא בתקשורת על החידוש שלזוג בנסיבות מיוחדות יתאפשר לבחור את מין העובר. לרוב, סיבות המתנגדים לכך בציבור שלנו הן, העניין של
שלום רב. שמי רעות ואני סטודנטית לסיעוד. לאחרונה נודע לי כי קיימת בעיה בלקיחת דם להורים. ברצוני לשאול : א. האם הדבר נכון ? (הבנתי כי יש בזה משום פגיעה בכיבודם למרות שאינני מבינה מדוע זאת כך) ב. מדוע אסור לקחת מהם דם ? ג. האם יש עוד קרובים או אנשים שאסור לי לקחת מהם דם כגון: אחים, סבים, אח"מים וכו ??? תודה ויום טוב !
א. הבעיה בנטילת דם להורים איננה קשורה במצוות כיבוד הורים, אלא באיסור החמור של חבלה בהורים, עליה נאמר "מכה אביו ואמו מות יומת."
איסור חמור זה קיים רק לגבי הורים, בעוד שלגבי כל אדם אחר קיים איסור חבלה "רגיל" הנלמד מן הפסוק "לא יוסיף," וכן מדיני גזלה. (רבנו יונה מסכת אבות פרק א' משנה א').
ב. אם ה"חבלה" איננה סתם פגיעה אלא לקיחת דם מבחינה רפואית – אין בכך איסור, אך חז"ל חששו מאוד מחריגה מהמידה הנדרשת, חריגה שתכניס את המעשה לתוך הקטגוריה של איסור תורה.
ג. למעשה, אם אין אחר שיוכל לקחת את הדמים, או שלקיחה על ידי אחר כרוכה בסבל מיותר להורה – במקרה כזה מותר לבן לקחת את הדם, והוא גם מקיים בכך בגופו את המצוה הנשגבה של כיבוד הורים.
שלום רב, לאחרונה עולה הנושא בתקשורת על החידוש שלזוג בנסיבות מיוחדות יתאפשר לבחור את מין העובר. לרוב, סיבות המתנגדים לכך בציבור שלנו הן, העניין של
שלום כשילד פותח את הסנטר בשבת, או את הגבה, או את השפה- האם מותר לנסוע לבית חולים ? ואם לא, מה ניתן לעשות בכדי שלא
האם ידוע לכם על תרופות סבתא או טיפולים טבעיים המסייעים בקיצור ימי הדימום?
Hi I heard I can get some real info from you that would help me. I am a frum guy age 20 and thats why