סכנה באכילת דג עם גבינה
שלום, למדתי עכשיו את הנושא ההלכתי של אכילת דג עם גבינה. בחיפושי הקשבתי לתקליטור של הרב יעקב יוסף זצ"ל ואמר בו שגם חכמי הרפואה היום
אני חודשים וחצי אחרי לידה מניקה
לפני כמה ימים ראיתי על טישו כתם חום ללא הרגשה וכן נקודה רירית אדמדמה – פחות משיעור
לאחר מכן הכל היה נקי.
האם נחשב ככתם?
כדאי שתלמדי מעט יותר על הלכות כתמים, להבדיל מסימני דם על עד הבדיקה.
כשמדובר בכתם בלבד, כדי שהוא יאסור חייבים להתקיים כמה תנאים בסיסיים.
א. צבע הכתם אדום או נוטה לאדום.
ב. שיעור (=גודל) הכתם הוא כגריס (=כגודל אסימון טלפון שנהג בארץ עד לפני עשרים שנה, תיאור גרפי של גודל כגריס מופיע בספר טהרת בית ישראל של הרב קלמן כהנא, ספר מומלץ מאד).
ג. הכתם נמצא על דבר שהוא מקבל טומאה, כמו בד (ולא כמו משטח אבן, למשל)
ד. צבע המשטח שעליו נמצא הכתם חייב להיות לבן ולא צבעוני או שחור.
על כל פנים כל עוד אין את בקיאה בכללי כתמים, ראוי לשאול רב פוסק שאתם מכירים אותו, איך צריך לנהוג. אם אין בהיכרותכם רב פוסק, ניתן להפנות את השאלה לגופים המסייעים בכך, כגון הקו הפתוח ע"ש גולדה קושיצקי של נשמת (באתר מכון נשמת ניתן להשיג את המידע וללמוד על הנושאים המוזכרים למעלה), מכון פוע"ה (02-651-50-50 בשעות העבודה) המכשיר גם בודקות טהרה עימן ניתן ליצור קשר.
שלום, למדתי עכשיו את הנושא ההלכתי של אכילת דג עם גבינה. בחיפושי הקשבתי לתקליטור של הרב יעקב יוסף זצ"ל ואמר בו שגם חכמי הרפואה היום
שלום,אתחיל בכך שאודה באם שאלתי תישאר אנונימית ובכלל אם לא תפורסם. בעלי ואני נשואים שנתיים וחצי יש לנו בן בכור בן שנה וחצי. מאז לידתו
בס"דשלום וברכה אני לומדת באולפנא במרכז ניתנה לנו עבודה בביולגיה בנושא שאלת המוסריות בטכנולוגיה הp.g.d מורתי המליצה על אסי"א כמקור אמין הייתי שמחה אם תאכלי
לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.