כשרות לפסח של משרות אלכוהוליות של צמחי מרפא

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שלום רב,

שמי א ואני מטפלת בתחום הרפואה הטבעית

אחד מדרכי הטיפול שלי היא באמצעות צמחי מרפא, אותם אני משרה באלכוהול או בשמן זית, כאשר בתום תקופת ההשריה, אני מסננת את המיצוי והתוצאה הסופית ניתנת למטופל ללקיחה באמצעות שתייה

מדי פסח אני נתקלת בהתלבטות – האם ניתן להשתמש בתמציות אלו גם בפסח או שאינן נחשבות כשרות לפסח?

חשוב לציין שהאלכוהול בו אני משתמשת עשוי מחיטה, אך אלכוהול אינו מיוצר בתהליך של התססה, אלא בתהליך של זיקוק

אודה לכם אם תעזרו לי להבין כיצד להתייחס לסוגיה זו

בברכה

א

תשובה:

אלכוהול שעשוי מחיטים כמו גם מכל מין אחר מחמשת מיני הדגן האסורים בפסח – דינו כחמץ ואסור באכילה או בשתיה בפסח.

אין מניעה להכין את תמציות צמחי המרפא בתהליך של שריה באלכהול כשר לפסח שמצוי בשוק (כמעט כל יקב מכובד מפיק כל השנה אלכוהול ענבים כשר לפסח).

חשוב לדעת כי בתהליך הכנת אלכוהול מדגנים, הזיקוק מתבצע לאחר שהאלכוהול נוצר בתהליך התססה הדומה לתהליך החימוץ שבמהלכם נוצרים אלכוהול ודו-תחמוצת-הפחמן.

להדפסה

שאלות נוספות

מה אתם מחפשים?

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.