יום כיפור למעוברת בסוף הריון

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שלום וברכה, בעז"ה ביום כיפור אהיה כשבוע לפני תאריך הלידה המשוער שלי. בהנחה שאני לא מרגישה חולשה חריגה (מעבר לעייפות הרגילה, או לנפילת לחץ דם שעלולה לקרות לי לאו דוקא בצום): 1. האם אני יכולה לצום כרגיל לגמרי? 2. האם עדיף להישאר בבית, או להגיע לבית הכנסת וליטול סיכון מסוים שלא ארגיש טוב ואולי אאלץ לשתות? 3. בכל המקורות ההלכתיים קובעים את יכולת האשה לצום על סמך תחושותיה. כלומר- אם האישה מרגישה רע, גם אם אין רופא שניתן לשאול, עליה לשתות/ לאכול לפי שיעורים. אני חוששת לקחת על עצמי אחריות כזו, כי מצד אחד- אני לא רוצה לאכול אם אני לא ממש חייבת, ומצד שני- חוששת לשלום העובר. איך ניתן לקבוע, בהיעדר רופא, אם אמנם נוצר מצב בו עלי לשבור את הצום (בהנחה שלא הגעתי ממש עד לעילפון). תודה,וישר כח!

תשובה:

עליך להתחיל את הצום כרגיל. בתנאי שאת נמצאת במקום בו הזמן להגיע מביתך לחדר לידה אינו עולה על חצי שעה.

אבל ברגע בו את מרגישה סחרחורת או הרגשת התעלפות, עליך להתחיל לשתות נוזל מזין (כמו מיץ ענבים טהור או מהול) בכמויות של 40 סמ"ק כל 9 דק' עד שהסחרחורת או הרגשת ההתעלפות חולפת.

כנ"ל אם את מרגישה כאבי ראש חזקים מאד.

אזהרה:

אם מתפתחים צירים כואבים, או ירידת מים או דימום (אפילו קל מאוד!) – אזי עליך להתחיל לשתות נוזלים מזינים מיד, בלא להקפיד על "פחות מכשיעור", על מנת למנוע סיכון של הגעה ללידה במצב של התייבשות.

עליך להמשיך לשתות בלא הגבלה עד שהרגשת הצמא תחלוף, וכמובן להגיע בהקדם לחדר לידה, אפילו ביום הכיפורים שחל בשבת.

נוסף על כך, במצבך עדיף שלא תלכי לבית הכנסת אלא תישארי לנוח בבית, רצוי במקום ממוזג.

להדפסה

שאלות נוספות

חולה סכרת בצום

שלום רב נתבקשתי על ידי חבר לעבודה שהוא חולה סוכרת ומזריק לעצמו אינסולין פעמיים ביום לברר מה הדין לגביו ביחס לצום ביום הכיפורים מדובר באדם

קרא עוד »

מה אתם מחפשים?

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.