טיפול חוזר בחולה לוקמיה סופני

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

אינני יודעת באיזו מידה אתם יכולים לפסוק שאלה הלכתית רפואית – אך אני צריכה החלטה הלכתית שתוביל למהלך רפואי באופן חירומי – בעניין חיים ומוות .

בעלי חולה לוקמיה זו הפעם השלישית, עבר 2 השתלות בעבר, אחת החזיקה מעמד 10 שנים והשנייה – 8 חודשים, היום הוא חולה ומאושפז.

תוך כדי טיפולים בעבר – לקה באי ספיקת לב, שהיום נימצאת בתיפקוד כמעט תקין מלבד מסתם שמאלי שקשה .

אי ספיקת כליות – שנימצאת לסירוגים בעליות וירידות .

וירוס שגרם לדלקת ריאות , והוא נזקק מידי פעם לחמצן .


הרופאים טוענים שסיכויי ההישרדות שלו במהלך טיפולים והשתלה נוספת הוא 30 % ובשל כך כדאי לוותר על הכל ולתת למחלה בעצם להרוג אותו בקצב שלה ( ימים עד שנה )

השאלה ההלכתית :

חיי שעה ( קצרים ובאיכות חיים ירודה, כך שרוב הזמן יהיה בבית חולים ) למול סיכוי נמוך לחיי עולם ( 30% ) ולהבדיל – אם הכל יצליח ( 100% ) ?

איך מחליטים בשאלה כזו ?

אנא זקוקים להחלטה מיידית – בהדסה ביקשו תשובה עד היום ועוד לא מצאנו רב שיפסוק בעניין .

אנא עזרתכם

_____________________

כיצד יכול חולה להחליט לבחור בין חיי שעה לחיי עולם – כאשר הסיכוי של שניהם או מוות, השוני היחיד הוא איכות החיים ושאלת הזמן .

הסבר

בעלי חולה לוקמיה זו הפעם השלישית, הרופאים טוענים שלאור מצבו הביראותי הכללי הסיכוי שישרוד עוד טיפולים והשתלה נוספת הוא 30% למול החלטה לא לעשות דבר – ולתת למחלה להרוג אותו, בקצב שלה, תוך תחזוקת חיים עד כמה שאפשר .

מה עושים ?

תשובה:

הפוסקים דנים גם במקרים הדומים לשאלתך.

להלכה הבחירה אמורה להיות אך ורק בידי בעלך, בתנאי שברור לו שהוא חופשי לקבל את ההחלטה על פי מה שנראה בעיניו כטובתו שלו, בלא להיות מושפע או נלחץ מסבל אפשרי של אחרים.

להדפסה

שאלות נוספות

דיני ייחוד בטיפולים.

שלום רב. אני עוסק ברפואה סינית ובאימון אישי באופן עצמאי. אין לי שרותי מזכירות או אנשים נוספים במקום בו אני עובד, זהו מבנה קטן בעל

קרא עוד »

מה אתם מחפשים?

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.