טבילה לאחר ניתוח באוזן

שתפו:

27 בינואר 2012

הרב המשיב: אחר

שאלה:

אשתי אמורה לעבור ניתוח אוזן חשוב שאסור לדחות אותה. לכמה חודשים אחריכן היא לא תוכל להכניס את הראש למים. האם יש פתרון הלכתי לזמנים שהיא תצטרך ללכת למקווה? האם יש אישור רבני שהיא תהיה טהורה אם היא מכניסה את כל הגוף חוץ מהראש למקווה?

תשובתכם המהירה תתקבל בברכה.

תשובה:

שאלה זו של טבילה כשיש פצע באוזן נידונה באריכות בפוסקים. טבילה במקוה חייבת לכלול את כל הגוף, ואין אפשרות לטבול בלי להכניס את הראש למים (שו"ע יו"ד קצח, א). אולם, יש פתרונות הלכתיות אחרים כדי לאפשר את הטבילה עם משחות וכיסויים מסויימים שיגנו על האוזן מבחינה רפואית. (ראה נשמת אברהם יו"ד סי' ר"א סק"א; לב אברהם כז, יא.). יש גם להתייעץ עם רב ורופא על האפשרות להשתמש בגלולות למניעת וסת בתקופה זו.

לקבלת הדרכה מעשית במקרה שלכם, כדאי לפנות לד"ר ישראל ברמה, רופא מומחה לאף אוזן גרון, הבקי גם בהלכות טבילה (02-651-4078), ו/או לרב אברהם בורשטין, מחבר הקונטרס על חציצה בטבילה, במכון פועה (02-651-5050) בשעות העבודה.
בברכה,
מאיר אורליאן

להדפסה

שאלות נוספות

תרופות שונות בפסח

לקראת חג הפסח הקרב ובא התעוררה אצלה שאלת כשרות הכדורים שאני לוקחת לחג הפסח. אני סובלת מכאב ראש כרוני. כיום אני לוקחת תוספי מזון המקלים

קרא עוד »

רפואה מונעת ע"פ הרמב"ם

הננו תלמידי שנה שלישית בבית ספר לסיעוד בצפת. במסגרת הלימודים אנו כותבים עבודה בנושא רפואה מונעת עפ"י ההלכה, כאשר אנו מסתמכים בעיקר על הרמב"ם.אנו פונים

קרא עוד »

מה אתם מחפשים?

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.