אמצעי מניעה לאחר לידה (אי ספיקת כליות מילדות)
שלום אני בגיל 24 לאחר לידה רביעית . יש לי אי ספיקת כליות על רקע רפלוקס מילדות והקראיאטינין נע סביב 2.5 – 2.8 . אני
חלב פרה וחלב באדם
תוכן השאלה.
שלום רב. 1. מדוע חלב מוגדר כחלבי כאשר הוא נוצר בתוך גוף פרה – בשרי לכאורה?! במקביל – חלב אישה מוגדר כפרווה. הכיצד? 2. האם יש מציאות של חלב (בסגול) באדם כמו שיש באיברים הפנימיים של בעלי החיים?
לשאלה מס' 1.
חלב מוגדר כ"חלבי" רק במקום שיש איסור תורה לבשל אותו עם בשר, כדוגמת "לא תבשל גדי בחלב אמו", בעוד שאין איסור לשתותו כשלעצמו.
לכן חלב של בהמה טמאה, כמו גמל או חזיר, אסור בשתיה מדין "היוצא מן הטמא-טמא", אבל אין איסור לבשל אותו עם בשר, ואם חלב כזה התבשל עם בשר, בישול כזה לא מוסיף עליו שום איסור חדש.
גם חלב אישה איננו כלול באיסור "לא תבשל גדי בחלב אמו" ולכן אין איסור בשר בחלב מן התורה כשמדובר בחלב אישה.
לשאלה מס' 2.
ההבדל בין חלב (ח' צרויה) לשומן איננו ביולוגי אלא הלכתי. חלק משומני הבהמה מותרים באכילה- ואז הם קרויים שומן. חלק אחר, התלוי במיקום האנטומי שלהם, אסור באכילה, ואז, ורק אז- הוא קרוי חלב (ח' צרויה).
בגוף האדם כמובן יש שומנים, אך לא נקבע עליהם איסור חלב (ח' צרויה).
שלום אני בגיל 24 לאחר לידה רביעית . יש לי אי ספיקת כליות על רקע רפלוקס מילדות והקראיאטינין נע סביב 2.5 – 2.8 . אני
אני מחפש פסיקות של רבנים בנושא "דין יכיר" על המשמעות שניתן לבעל שלא להכיר בבן הנולד ולא במשמעות לצורך ירושה. מתי בית דין/ משפט מכיר
זו ביסודה לא שאלה אלא הצעה. ישנה ועדה לקביעת נורמות לתרומת זרע לנשים המעונינות להרות. אבקש להציע לד"ר מרדכי הלפרין החבר בועדה זו להציע ולהוביל
כרופא מיילד בהדסה ה"צ ניתקלתי לאחרונה במקרה בו אשה סרבה לביצוע ניתוח קיסרי דחוף באינדיקציה של סבל עוברי בטענה שהיא אשה בריאה ואין הצדקה "לסכנה"