חזה אוויר – דיני טריפה

שתפו:

9 במרץ 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

בוד, הרב מרדכי הלפרין.
שלום רב,
לפני כארבע שנים עברתי אירוע של חזה אוויר (pneumothorax). לאחר כמה ימים של כאבים פניתי למיון, ונשלחתי לאשפוז. לאחר כיומיים באשפוז התבשרתי כי החור נסתם מאליו (גם היווצרות החור הייתה ספונטנית) ושוחררתי הביתה.
שאלתי היא באשר למעמדי מבחינת דיני טריפה. עד כמה שאני מבין, עצם ההנחה שדי בתסמין של חור בריאה כדי להגדיר את האדם הלוקה בו כטריפה נתונה במחלוקת ראשונים. השאלה היא האם לשיטות הסוברות שיש בכך כדי להגדיר כטריפה, האם העובדות שהחור נסתם, ושהאדם חי לאחר מכן מעל שנה, בעלות השפעה לשיטתם.
אמנם הרושם שלי הוא שנוטים להקל בעניינים אלו, אך שאלתי היא בעיקר עיונית, ומעבר לכך, אם יש צד להחמיר בתחומים מסוימים, אעשה זאת ברצון בעז"ה.
בתודה ראש, ש

תשובה:

א.  למאי נפקא מינא?
ב.  לגבי טריפה באדם כבר פסק הרמב"ם (הלכות רוצח ב,ח) שלא די בסימני הטריפה של בהמה, אלא נדרש גם תנאי נוסף והוא: שהרופאים יקבעו שגם על פי המידע הרפואי העדכני הפגיעה היא קטלנית ונעדרת טיפול רפואי יעיל. תנאי זה בודאי שאינו מתקיים לגביך.
כמו כן ראה בספרי רפואה מציאות והלכה (מכון שלזינגר, ירושלים תשע"ב), בסימן לח פרק ד. 

להדפסה

שאלות נוספות

הריון וצום

אני בהריוני השני, תחילת חודש רביעי. בהיריון זה אני סובלת מדימומים חוזרים כתוצאה מהמטומה ואף הייתי מאושפזת בשל מצב של הפלה מאיימת. מה לעשות לגבי

קרא עוד »

צום יולדת/הריון עודף

אני בסוף חודש תשיעי, יום כיפור הוא אחרי התאריך המשוער שלי. מהן ההלכות לגבי הצום בהריון וליולדת (במקרה ואלד לפני או במהלך הצום?). תודה.

קרא עוד »

מה אתם מחפשים?

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.