זמן ההמתנה הנדרש לקביעת מוות לאחר נסיון החייאה מלאה שנכשל

שתפו:

25 בדצמבר 2014

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

האם יש הבדל בין זמן ההמתנה הנדרש במוות לבבי-נשימתי טבעי ללא החייאה לבין מוות לבבי-נשימתי עם נסיון החייאה מלאה שנכשל? (מצב 2)

תשובה:

הבסיס לשאלה זו בכך שהצורך בהמתנה נובע אך ורק מהדרישה לשלול 'התעלפות' (בלשון הרמב"ם), או בשפת הרפואה המודרנית – כדי לוודא שמדובר במצב לא הפיך. אם כן במצב של מוות קליני (העדר נשימה ופעילות לב) וביצוע נסיון החייאה שנכשל, עצם כישלון ההחייאה הנמשך יותר מ30 דקות, מעיד שלא מדובר בהתעלפות ובמצב הפיך אלא במוות בלתי הפיך. שהרי אילו היה סיכוי כל שהוא לחזרה לחיים, לא היו מכריזים על כשלון נסיון ההחייאה.

משום כך ברור כי לכל הדעות אין חובת המתנה נוספת, וניתן לטפל בגופה 5 דקות אחרי הכרזת נסיון ההחייאה כנכשל.

להדפסה

שאלות נוספות

גילוח הצואר בתער

בס"ד רציתי לשאול האם מותר לגבר לגלח את בתער את אזור הצאוור ואם כן מהם הגבולות? אציין שהגילוח במכונה באזור זה הוא קשה וגורם לפצעים.

קרא עוד »

אם פונדקאית

שלום כבוד הרב! רציתי לשאול שאלה הלכתית בנושא אם פונדקאית: האם מבחינת ההלכה זה מותר? האם יש כמה דעות? ואם אסור או מותר מדוע? תודה

קרא עוד »

דימום בנטילת יסמין (גיל 42)

אני בת ארבעים ושתיים אני נוטלת יסמין באופן רציף כלומר שלש חפיסות והפסקה העסק עבד יפה אלא שלאחרונה הופיעו כתמים ודימומים בחפיסה השלישית הדבר מטריד

קרא עוד »

מה אתם מחפשים?

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.