ה.ח.ג

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

כבוד הרב שלום

אנחנו בנות כיתה ט' מאולפנה במרכז הארץ, ונתבקשנו לעשות עבודה בנושא הפריה חוץ גופית. רצינו לברר אם מותר לעשות הפריה חוץ גופית וברירת עוברים מפני מחלה גנטית אבל לא סופנית כמו סכרת (כדי להפחית סבל בחיי הילד)? אנחנו יודעות שהתשובה הסופית היא מותר, אבל רצינו לבקש כמה בקשות, גם אם הפסיקה היא של כל הרבנים או שיש רבנים שפסקו אחרת ויש מחלוקת ביניהם. וגם אם הנך יכול בבקשה לכתוב לנו את הטענות נגד ובעד מעשה זה מבחינה אתית הלכתית ורפואית.

תודה רבה על הכל

תשובה:

על פי ההלכה, כדי שפעולה מסויימת תהיה אסורה חייבת להמצא סיבה הלכתית לאסור.

לכן קודם כל צריך לברר האם יש איסור להביא לעולם ילד "מעוצב" או שחובה על פי ההלכה להשאיר את תכונות היילוד ליד המקרה.

גם אם ימצא איסור ליצירת ילד "מעוצב", יש לבדוק האם האיסור הזה מתקיים או נדחה במקום פיקוח נפש. לאור דרך ניתוח זו קשה למצוא נימוקים לאסור את התהליך.

כמובן שניתוח הלכתי מפורט יותר חשוב לפני הכרעה הלכתית מעשית, אך דיון כזה חורג ממסגרת זו.

מומלץ גם שתעיינו בשו"ת בנושא בחירת מין הולד – שאלתה של ד"ר חנה קטן ותשובתו של הרב ד"ר מרדכי הלפרין. השאלה והתשובה פורסמו באסיא עה-עו, עמ' 190-192. (מצורף) בשו"ת זה מצויות תשובות גם לשאלות האחרונות.

להדפסה

שאלות נוספות

הנדסה גנטית

אשמח לקבל מקורות או הפניות לעיסוק בנושא "התערבות במעשה בראשית" בנוגע להנדסה גנטית (לאו דוקא שיבוט גנטי אלא העברת גנים בין בע"ח שונים, שינוי גן

קרא עוד »

מה אתם מחפשים?

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.