התייעצות האם לפקוע מי שפיר‎

שתפו:

25 בנובמבר 2016

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

ב"השלום וברכה,אשתי בהריון בחודש התשיעי, בתחילת שבוע 39,בשבוע 36 היו לה צירים שהצריכו נסיעה לבית חולים. בבית החולים, נתנו לה אינפוזיה כדי לעצור את הצירים, ואכן זה עזר, והיא השתחררה עם פתיחה של 3 ס"מ.
כמובן שאמרו לה שהיא מסתמא תחזור תוך כמה ימים. אך לא כן היה והיא עדיין במצב זה, כבר כשבועיים.מידי פעם יש צירים אך לא משהו חזק.הרופא המטפל שלה יוסי עזרא [ראש מחלקה בהדסה, כל שומעיו יגידון שהוא מומחה להריון בסיכון], ראה אותה ביום חמישי  האחרון, ואמר שכדאי ללכת לעשות פקיעת מי שפיר. הוא ציין שאין שום בעיה מיוחדת והכל מאוד תקין, אלא שלדעתו עדיף שהתינוק יהיה בחוץ, כי זה יותר בטוח, מאשר בבטן שיכולים להתהוות סיבוכים. ל"ע. 
עוד הוא אומר, שבמצב שבו היא נמצאת, הלידה תהיה מהר מאוד מזמן פקיעת המים, כי מן הסתם הפתיחה התרחבה בשבועיים אלו. באופן פשוט נטייתנו לחכות ולא להתערב על ידי פקיעה.
האם יש לרב כיוון נוסף לתת לנו בענין זה, שמא מכיוון שהיא כמו באמצע לידה, [ואולי ייתכנו אי אלו סיבוכים יותר נאשר במצב רגיל בחודש תשיעי] יש עדיפות כן לעשות ?
תודה רבה, ושכמ"ה, אליה כלף.

תשובה:

מדובר בשאלה רפואית טהורה, כאשר האדם המוסמך ביותר לענות עליה הוא הרופא המטפל.
וזה בודאי נכון כשמדובר בפרופ' יוסי עזרא. 

להדפסה

שאלות נוספות

מניעת הריון אחרי לידה

בס"ד שלום וברכה. אני בת 23נשואה ואמא לילדה בת 10 חודשים כתשעה חודשים לאחר הלידה שבמהלכם הנקתי נודע לי שאני בהריון.אך בסביבות השבוע השישי עברתי

קרא עוד »

הריון וצום

שלום וברכה, אני ב"ה בתחילתו של הריון ראשון. לא כל כך ברורות לי ההשלכות הרפואיות וההלכתיות של צום בהריון בכלל, ובפרט אצלי. שאלתי היא האם

קרא עוד »

מה אתם מחפשים?