אני נשואה כבר 10- שנים. השתמשתי בגלולות כאמצעי מניעה וזה תמיד השפיע על הלבידו.
ברצוני להחליף את האמצעי המניעה להתקן מירנה אך אני חוששת מאותה תופעת לואי=ירידה בליבידו.
האם יש קשר בין השניים או שבגלל שישנה כמות פחותה של ההורמון בהתקן המירנה ייתכן ולא תשנה תופעת לואי זו?
תודה רבה
א. השפעה עקיפה של מניעת הביוץ.
ב. השפעה הורמונלית ישירה.
ההשפעה העקיפה דרך מניעת הביוץ קיימת גם בגלולות וגם בהתקן הורמונלי פרוגסטטיבי כמו המירנה.
לעומת זאת בהשפעה הישירה יתכנו הבדלים בין שני האמצעים מאחר וגלולות מצויות מכילות גם מרכיב אסטרוגני וגם מרכיב פרוגסטטיבי, בעוד שהמירנה מפרישה רק הורמונים פרוגסטטיביים.
למיטב ידיעתי ברוב המקרים דווקא המנגנון העקיף הוא הגורם המרכזי לירידה בליבידו, ואם כן השימוש במירנה לא אמור לשפר את המצב.
הערה: חשוב לדעת לפני התקנת מירנה כי בסביבות שליש מהנשים המתקינות מירנה אמורות לסבול מכתמים ודימומים לא סדירים במהלך כמה חודשים, מצב שעלול לפגוע קשות בתפקוד חיי המשפחה.
משום כך אינני ממליץ להתקין מירנה אלא במצבים בהם יש אינדיקציה רפואית ברורה לכך, כמו למשל באשה המאבדת דם עקב דימומים לא סדירים, מצב שעלול להביא לצורך בכריתת רחם. רק במצבים כאלה אכן מומלץ מאד השימוש במירנה על מנת למנוע את הצורך באיבוד הרחם.
ראי מאמרי הת"ר פרוגסטוגני בדמם ווסתי כבד כטיפול מונע כריתת רחם ספר אסיא י, עמ' 248-260 (2007); אסיא עא-עב, עמ' 131-143 (2003).
האמת שהשאלה היא לא שלי..אבל בכל זאת זה עניין אותי.."אוננות" האם יש הבדל בין בנים לבנות על פי ההלכה? איך הדת מתמודדת עם המדע שרואה
שלום, אני בת 32, נשואה+3. סובלת מתת משקל, bmi=16.5. לאחר הפניית רופא לדיאטנית ומספר פגישות הוחלט על נטילת אינשור לאיזון. מבירור שערכתי עולה כי האינשור