זמן ההמתנה הנדרש לקביעת מוות לאחר נסיון החייאה מלאה שנכשל
האם יש הבדל בין זמן ההמתנה הנדרש במוות לבבי-נשימתי טבעי ללא החייאה לבין מוות לבבי-נשימתי עם נסיון החייאה מלאה שנכשל? (מצב 2)
שלום כבוד הרב, אני בחורה בת 28 ויש לי בן זוג. בע"ה בבוא הזמן נתחתן. אני סובלת ממגבלה פיזית ויש לי עוזרת שאינה יהודיה. שאלתי היא כזו: כבחורה מוגבלת פיזית, לא אוכל להסתדר במקווה ללא עזרה, האם מותר לה להיכנס למקום ולעזור על אף שאינה יהודיה? שאלה נוספת באותו עניין: האם יש אפשרות להיטהר בבית? שמעתי שיש אפשרות לשפוך על עצמי 7 דליי מיים כאשר אני באמבטיה- האם זה תופס? ושוב, כיוון שאיני עצמאית במקלחת, האם העוזרת היא זו שיכולה לסיייע לי בתהליך ההיטהרות, על אף שאינה יהודיה? בתודה מראש על התשובות
א. אין איסור למסייעת גויה להכנס למקווה לסיוע בטבילה כשיש צורך אמיתי בכך.
ב. אין אפשרות להיטהר בבית.
הטבילה במקווה היא חובה הכתובה בתורה, וטהרה בבית משאירה בתוקף את איסור הנידה החמור.
האם יש הבדל בין זמן ההמתנה הנדרש במוות לבבי-נשימתי טבעי ללא החייאה לבין מוות לבבי-נשימתי עם נסיון החייאה מלאה שנכשל? (מצב 2)
שלום רב! את השאלה כבר שאלתי, אבל המייל שלי נפל… ברשותכם אני אשאל שוב, והפעם מצ"ב כתובת מייל אחרת: האם לאישה בהריון, שלא חשה בתנועות
שלום לכבוד הרב רציתי לדעת מהי ההתיחסות ההלכתית בצום יום הכיפורים לאדם שהוא חולה אפליפסיה שנצרך לכדורים מסויימים? והאם יש ספרים שהתייחסו בנושא שאפשר לראות?