הלכה וחיסונים

שתפו:

19 בנובמבר 2010

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שלום רב!
יש לנו רופא משפחתי שאנו סומכים עליו מאוד שסובר שרב הנזק על התועלת בחיסונים. אנו מאוד סומכים על הרופא הזה במיוחד לאור העובדה שגם קביעה זו לקחה לו זמן רב לקבוע אותה ורק שהיה ברי לו שהדבר מזיק יותר ממה שהוא מועיל, קבע כך. כמו כן הוא לא הרופא היחיד ויש נוספים. בנוסף לכך יש מחלוקות רבות בין רופאים על חיסונים מסוימים, למשל ביפן מחסנים חצי מכמות החיסונים שמחסנים בארץ. האם עדיין ע"פ ההלכה אני מחויב לתת חיסון לבן שלי, על אף הנתונים הללו? תודה רבה בשורות טובות.

תשובה:

המילה "רופא" איננה  מילת קסם, ולכן חשוב מאד לדעת על מה מסתמך הרופא המדובר. ככלל, חיסונים מצילים חיי אדם, אך חשוב לדעת מתי הזמן הנכון לכל חיסון. הכתובת לשאלה זו איננה מכון שלזינגר אלא רופא ילדים מומחה.
אם מדובר בחיסון מסויים לילד מסויים, אשר לדעת הרופא הסיכון עולה על התועלת  – אזי צריך לשמוע בקולו. אבל "רופא" הקובע שאין בכלל צורך בחיסונים, כנראה שאיננו רופא מוסמך, כי הוכח באלפי מחקרים שחיסונים מצילים חיים, והימנעות מחיסונים מגדילה את הסכנה לתחלואה ולתמותה.

להדפסה

שאלות נוספות

בדיקה ב"חורים ובסדקים"

לכבוד הרב ד"ר מרדכי הלפרין, שלום וברכה. כידוע הגמרא אומרת שאישה חייבת לבדוק בחורים ובסדקים (נידה ה ע"א). מה פירוש "חורים וסדקים" כאן? מישהו הציע

קרא עוד »

נתונים סטטיסטיים על מילה

שלום רב. במסגרת דיון עם חבר שמעתי טענה כאילו שכיחות התאונות בבריתות מילה שבוצעו ע"י מוהל, גבוה משמעותית משכיחותן בבריתות מילה שבוצעו ע"י רופאים בבתי

קרא עוד »

הזרעה

שלום ברצוננו לדעת האם טיפול בפוריות שנקרא הזרעה מותר על פי ההלכה. ואם כן אנו רוצים לדעת ממה צריך להיזהר. תודה

קרא עוד »

מה אתם מחפשים?