צום בהריון לתאומים
האם אישה בהריון (ראשון עם תאומים) צריכה/יכולה לצום ביום כיפור? אני בחודש שביעי להריון, ההריון הוא טבעי, כלומר ללא טיפולים. הוא אינו מוגדר כהריון בסיכון.
שלום!
הייתי שמח לדעת חוות דעתכם, שאלה שאקווה שלא תהייה מעשית לעולם, אולם בשל מצבי המדרדר עולה חלילה שכן להיות כזו.
– מי שנולד עם הפוספאדיאס חמור, ועבר כמה ניתוחים לתיקון. למיטב הבנתי נחשב כות שפכה בלי הניתוח, אך בידי שמיים "סריס חמה" ומותר לבוא בקהל.
– לאחר הניתוח נחשב בריא בכל מקרה.
-אך כעת שוב ניזוק, ונפגע השופכה ע"י סיבוכי טיפול רפואי (צורך תמידי בהרחבת השופכה המשוחזרת, שלבסוף פגע בה קשות)
זו השאלה:
האם במצב שבו נוצר פתח בשופכה ע"י טיפול כנ"ל, נחשב האדם כרות שפכה האסור בקהל כי זה "בידי אדם" או שהכל נחשב כהמשך הפגיעה מלידה, ו"בידי שמיים" ומותר?
ומה הדין למי שב"ה כבר נשוי?
תודה רבה!
אנא אל תפרסמו בפומבי את שאלתי זו. תודה!
א. מי שיש לו היפוספדיאס מולד איננו כרות שפכה, כפי שכתב הבן איש חי בשו"ת רב פעלים, שהבאתיו במאמר שצויין בתשובתי הקודמת (#6195).
ב. לגבי פגיעה בניתוח – ברוב הגדול של המקרים לא יהיה כאן חשש לכרות שופכה ואין שום חשש כלל.
באותם מקרים נדירים בהם יש ספק, גם אז להלכה אין איסור לבוא בקהל מאחר ואנו סומכים על מה שכתב החת"ם סופר בשם הסמ"ג, כי כל מה שנגרם ע"י טיפול רפואי אין בו משום כרות שפכה.
האם אישה בהריון (ראשון עם תאומים) צריכה/יכולה לצום ביום כיפור? אני בחודש שביעי להריון, ההריון הוא טבעי, כלומר ללא טיפולים. הוא אינו מוגדר כהריון בסיכון.
שלום רב היום ביצעתי היסטרוסקופיה ניתוחית, בה הוחדר סיב אופטי בעובי של 2.5 מ"מ. לאחר הבדיקה ראיתי הפרשה דמית בהירה מאוד על התחתון. כיון שאני
שלום אני עושה עבודה בביולוגיה ורציתי לשאול: אם ישנה אישה החולה באיידס והיא גילתה את זה אחרי שנכנסה להריון, האם תמליצו לה לעשות הפלה?, מה
אני בעז"ה מחר אמור לעבור ניתוח ברגל. אחרי הניתוח אני יהיה עם גבס שלושה שבועות ואני לא יוכל לדרוך עליה. מה עלי לעשות בתפילת שמונה