האם אפשר לתבוע מוהל?
שלום , יש לי תינוק בן שנה וחצי, כתוצאה מברית מילה שלא בוצעה כהלכה-המוהל לא חתך מספיק מהערלה ונוצרה הדבקות לעטרה, בעקבות כך ישנו זיהום
בס"ד
שלום!
לפני חודשיים בדיוק הותקן לי התקן "מירנה".
במסגרת תופעות הלוואי:דימום כבד חודש שלם ואח"כ חודש נוסף של כתמים דמיים, סבלתי בנוסף כאבים חזקים מאוד באגן גב תחתון ובטן תחתונה.
נשללה אפשרות להריון.
שאלתי היא:
האם יתכן שמדובר בציסטה בשחלות?
האם תתכן דלקת אגנית?
האם כדאי לי לבדוק אפשרות שימוש באמצעי מניעה אחר? (אני מניקה 10 חודשים ברציפות. כל עניין ההתקן היה רק על מנת שאוכל להניק. גלולות הפמולן והסרוזט עושות לי כתמים מרובים.)
אני חייבת לציין כעת, שהכאבים שתוקפים אותי מותרים לי רק ביררה אחת אני נאלצת ליטול 2 אקמול על בסיס יומי על מנת לתפקד בורח רגיל.
ההנקה וקיום יחסי ישות מגבירים ומעוררים את הכאבים.
הכאבים חדים ועמוקים ברצפת האגן ומקרינים כאב לגב.
אני לא יודעת איך להתמודד התחלתי לחשוב על הוצת ההתקן, לא עשיתי זאת עד עכשו משום 2 סיבותי:
1. ההתקן עלה לנו 1200 ש"ח ואני מרגישה שז יהיה ממש בזבוז לעשות את ז בלי מחשבה עמוקה העניין.
2. אני צריכה את הרופא לצורך כך.
תודה רבה על תשומת הלב ויישר-כח!
א. ככלל, התקנת מירנה איננה מומלצת כאמצעי מניעה ראשוני, לאור השכיחות הרבה של דימומים בחדשים הראשונים שלאחר ההתקנה.
לגבי נשים שסבלו מדימומים עם פמולן או סרזט, הסיכוי לדימומים עם התקן מירנה אמורים להיות גבוהים עוד יותר, כי מנגנון דמם השבירה במתן הורמונים פרוגסטוגנים דומה בשלשת המצבים הללו.
ב. על כל שאלה מהסוג "האם ייתכן", התשובה הרפואית היא "כן, ייתכן". כל השאלה היא רק לגבי מידת הסבירות של ה"ייתכן", ולקבל על כך תשובה יש צורך להבדק אצל רופא נשים. העובדה שהכאבים חדים, עמוקים ברצפת האגן ומוגדרים בזמן קיום יחסים, מעלה את הסבירות שמדובר בדלקת אגנית ומחייבת בדיקת רופא.
ג. מאחר וברוב המקרים הדימומים שבעקבות התקנת מירנה חולפים תוך 3-4 חדשים, יתכן וכדאי להמתין להפסקתם (אך בכל מקרה להבדק כבר עכשיו על ידי רופא לשלול את הבעיות שהעלית) אם המצב לא ישתפר – לא תהיה ברירה אלא לעבור להתקן נחושת שאיננו מכיל הורמונים.
בין התקני הנחושת יש עדיפות להתקנים בצורה של T על פני התקנים מסוג MLC בהם הזרועות משוננות והסיכון לדימומים גבוה יותר.
בין התקני הנחושת ההתקן הקרוי GyneFix עדיף על התקנים אחרים בגלל סיכויי הדימום הקטנים הכרוכים בשימוש בו.
פרט ל GyneFix כל רופא נשים מוסמך להתקין את ההתקן. לעומת זאת GyneFix דורש השתלמות רפואית מיוחדת, שלא כל רופאי הנשים הספיקו לעבור.
הרופא שהכניס ראשון את השימוש ב GyneFix בישראל הוא דר' אורי לוי (טל' 04-675-0856) שצבר נסיון רב מאוד עם התקן זה.
שלום , יש לי תינוק בן שנה וחצי, כתוצאה מברית מילה שלא בוצעה כהלכה-המוהל לא חתך מספיק מהערלה ונוצרה הדבקות לעטרה, בעקבות כך ישנו זיהום
שלום רב, רציתי לשאול האם יש בעיה בלהיות מטופלים על ידי רפואה אלטרנטיבית כלשהי לדוגמא רפואה סינית (בלי כמובן להאמין בזה אלא סתם כעוד אופציה
מעוניינת לדעת מה יחס ההלכה לנושא תרומת איברים מן המת. האם מותר? ידוע לי שאין בעיה לקבל תרומת איברים אך רוצה לדעת האם ההלכה מתירה