גילוי מצב פסיכיאטרי בשידוכין – השלכות רפואיות והלכתיות
בס"ד אחותה של אשתי (בת 21 לערך) אובחנה כסיכוזפרנית פראנואידית היו לה 2-3 התקפים. הראשון בגיל ההתבגרות. ההתקף השני והשלישי ארעו לפני כשנתיים וחצי לערך.
שלום וברכה,
אני בהריון בשבוע 12 פלוס ארבעה ימים.
לפני כשבועיים גיליתי דימום בבוקר שלאחר קיום יחסים.
הלכתי לעשות אולטרסאונד והכל ב"ה היה תקין. הרופא אמר לי להימנע מקיום יחסים למשך מספר ימים כי יתכן וצוואר הרחם שלי נפגע וגרם לדימום.
אחרי שבוע ויומיים לאחר טבילה וקיום יחסים שוב גיליתי בבוקר הפרשה חומה בכמות מועטה יותר מהפעם הקודמת וכן חומה בלבד ללא צבע אדום.
כעבור כמה ימים ללא קיום יחסים שוב הופיע כתם חום, לא הפרשה ממושכת.
הרופא בדק אותי גם היום וב"ה הכל תקין אך הוא "גזר" עלי להימנע מקיום יחסים למשך שבועיים וטען כי אם יקרה דימום בעקבות קיום יחסים יהיה עליו לבצע בדיקת "פאפ" בצוואר הרחם. שאלותי:
האם הדימום אכן מושפע מקיום יחסים והאם יש להימנע מקיום יחסים?
מה יכול להיות הגורם לדימום?
בנוזלי הזרע מצויים פרוסטה-גלנדינים – חומרים המעוררים התכווצות של הרחם.
ישנם מקרים בהם התכווצויות הלו גורמות להיפרדות קלה של השליה, מצב שבעקבותיו מופיע דמום רחמי. במצב כזה המשך קיום יחסים יכול גם להחמיר את ההיפרדות ולעיתים לסכן את ההריון.
משום כך המלצת הרופא להמנע, זמנית, מקיום יחסים מוצדקת לחלוטין.
הערה: דמום רחמי כזה דינו כדם נידה לכל דבר.
בס"ד אחותה של אשתי (בת 21 לערך) אובחנה כסיכוזפרנית פראנואידית היו לה 2-3 התקפים. הראשון בגיל ההתבגרות. ההתקף השני והשלישי ארעו לפני כשנתיים וחצי לערך.
שלום רב, אני בת 33, ונמצאת בתחילת שבוע עשירי להריון (עפ"י חישובי הרופא. עפ"י תאריך מחזור אחרון-בתחילת שבוע-11). זהו הריון שני עבורי, לאחר הריון נפל
1. האם זוג דתי שיוצא והבחורה חולה בסכרת וכידוע יש לזה סכנות בהריון, האם מבחינה הלכתית יש לבחור בעיה להתחתן איתה כיוון שיכולות להיות להם
שלום, האם מותר שגבר-מטפל יעשה לי עיסוי או רפלקסולוגיה? המטפל הינו מומחה. תודה.