גלולת "היום שאחרי"

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

מה דין גלולת "היום שאחרי"? באלו תנאים אפשר להתיר? האם יש גלולות כאלו השונות הלכתית זו מזו?

תשובה:

גלולת היום שאחרי היא שם כולל למספר סוגי גלולות שגורמות להתקלפות רירית הרחם , דהיינו להקדמת הוסת תוך שעות עד ימים ספורים.

למעשה בדר"כ מדובר בגלולות עם פרוגסטטיבים במינון גבוה, כשהירידה החדה ברמת הפרוגסטטיבים בדם בימים שאחרי נטילת הגלולה גורמת להתקלפות רירית הרחם. התקלפות זו מונעת את הביצית המופרית (המגיעה מהחצוצרה) מלהשתרש ברחם.

במצב שההשרשה צעירה מאד (ימים בודדים), גם אז יכולה רירית הרחם להתקלף בעקבות הגלולה, והרירית עם ההריון הצעיר מאד יפלטו החוצה.

קיימת גם "גלולת הפלה" RU-486 , שיכולה להביא תוך שעות להתקלפות רירית הרחם, אך היא איננה זמינה כמו גלולת ההפלות הפרוגסטטיבית.

במקרה הראשון מדובר במניעת השרשה של ביצית מופרית, מצב שיש בו לדעת פוסקים רבים איסור השחתת זרע (ראו נשמת אברהם כרך רביעי חושן משפט (מהדורה חדשה תשס"ז) סי' תכ"ה ס"ק א', פסקה 4).

במקרה השני מדובר בהפלה מאד מוקדמת, (ראו נשמת אברהם שם בפסקה 27).

מומלץ לעיין בנשמת אברהם שם גם בשאר הפסקאות של ס"ק א' כדי לקבל תמונה הלכתית ברורה יותר של נושא ההפלות בכלל וההפלות המוקדמות בפרט.

להדפסה

שאלות נוספות

הרגשה בתחילת מחזור

האם ידוע בספרות הרפואית על "הרגשה" בתחילת המחזור?ממתי הפסיק לנשים ה"הרגשה" בתחילת המחזור?האם כיום יש נשים עם "הרגשה" בתחילת המחזור?

קרא עוד »

דיני נידה

שלום רב, רצוני לדעת בבקשה מהו חוק הנידה בשלמותו… והאם ניתן לבוא במגע (לא מיני) בזמן הימים הנקיים?

קרא עוד »

מה אתם מחפשים?

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.