אמירת האמת לחולה פסיכיאטרי

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

נערה צעירה נכנסה למשבר נפשי סמוך לנישואיה: פסיכוזה, הערכה עצמית נמוכה מאוד או גבוהה מאוד, מצבי בלבול ואי יכולת ריכוז פוקדים אותה מדי שבוע. בשעה שאינה בהתקף היא מתפקדת כרגיל. אין היא מודעת להיקף המלא של מצבה, אף שהיא חשה ש"יש לה בעייה", שכן מעת לעת היא נוטה להתפרצויות, כעסים, אי רציונליות או הוצאות כספיות מופרזות. הנערה הוהגשה עם פסיכיאטר שהחל לתת לה כדורים הולמים אך טרם יידע אותה על מלוא ההיקף של מצבה. הנערה משתפת פעולה עם הרופא ונוטלת כל כדור שהוא מצווה עליה. הבעל הצעיר מתלבט בשאלה: האם להעמיד את אשתו הטרייה על חומרת מצבה או שמא עדיף שלא תדע על כך מעבר למה שהיא יודעת מעצמה. הרופא מצידו מתלבט אף הוא בשאלה: האם לגלות לה שהיא מטופלת בתרופות נוגדות פסיכוזה, טיפול שיכול להיות ארוך מאוד, או שמא עדיף לשחק את המשחק שהוא רק "נותן לה רק כמה כדורי הרגעה עד שתירגע ממשבר הנישואין" כפי שאמר לה בהתחלת הטיפול.

בתור מומחים לרפואה והלכה, איך מייעצים לרופא ומשפחתו? האם יש או אין להעמיד את הנערה למצבה? ולמה? איזה ערך קובע?

תשובה:

השאלה אינה הלכתית, אלא רפואית טהורה,

דהיינו: מה מצבה הרפואי המדוייק?

מהם סיכויי השיפור או הריפוי למצבה?

מה תהיה השפעת ההסבר על סיכוי השיפור או הריפוי?

כך שרק מי שיש לו את הנתונים הללו יכול לענות לשאלתך.

להדפסה

שאלות נוספות

ניתוח טורשון

בס"ד כבוד הרב לפני כשבוע התיעצתי עמך טלפונית בעניין ניתוח טורשון, והפסק ההלכתי. הצעת להתקשר עמכם באמצעות האינטרנט כדי לקבל מקורות ושו"תים בעניין. כן הצעתם

קרא עוד »

שיבוט ביהדות

אני עושה עבודה על שיבוט וברצוני לדעת מה דעת ההלכה בשיבוט ומה דעת המוסר בשיבוט. ואילו חסרונות ויתרונות יש בשיבוט

קרא עוד »

מה אתם מחפשים?

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.