צום לבעל אבני כליות

שתפו:

4 ביוני 2010

הרב המשיב: אחר

שאלה:

לכבוד הרב הלפרין,

אבקש נא את תשובתך לשאלה ההלכתית-רפואית הבאה:

היו לי שלושה מקרים של פליטת אבני כליה (קלסיום אוקסלט) בעשר השנים האחרונות. מלבד שלושת האירועים הנקודתיים האלה, אני ב"ה סה"כ אדם בריא.

כחלק מהמשך הטיפול לטווח ארוך, האורולוג שלי המליץ לי על הצורך בשתייה מרובה, כדרך למנוע היווצרות אבנים נוספות בעתיד. כאשר שאלתי אותו לגבי הצומות, הוא אמר לי כי, מבחינתו, מותר לי לצום פעם אחת בשנה (יו"כ) ואולי אפילו פעמיים (גם ט' באב), אבל, לדעתו, רצוי שלא אימנע משתייה בשאר הצומות.

כיצד עלי לנהוג?

בתודה ובברכה,

תשובה:

 

ביוה"כ יש לצום אם לדעת הרופא אין חשש סכנה, כדין חולה שאין בו סכנה, ואם לדבריו יש חשש יש לשתות בשיעורים.
בתשעה באב יש לשתות לשיעורים אם אפשר מבחינה רפואית (תלוי בסוג האבנים). ואעפ"י שחולה גמור אין צריך לשתות בשיעורים בתשעה באב, אדם בריא ששותה כדי שלא יחלה – יש לו לעשות כן (על פי ביאור הלכה תקנ"ד ס"ה ד"ה דבמקום). מ"מ יש לשתות רק מים ולא לאכול (ספר לב אברהם לרב אברהם-סופר אברהם פכ"ב ס"ד בשם הגרי"י נויבירט שליט"א).
לגבי שאר הצומות, הלכה מפורשת היא שחולה שאין בו סכנה פטור מלהתענות ואסור לו להחמיר על עצמו (מ"ב תק"נ סק"ד). יש לציין שגם מי שהוא עכשיו בריא אך עלול לבוא לידי חולי, דינו כדין חולה (שמירת שבת כהלכתה פל"ג ס"א אות ד), ולכן אסור לך לצום בשאר הצומות.
בברכת רפואה שלימה,
הרב מאיר אורליאן

להדפסה

שאלות נוספות

ניתוח פלסטי

האם מותר לרופא על פי ההלכה לבצע ניתוח פלסטי כאשר המטרה היא אינה רפואית רק אסטטית? אודה לכם אם תוכלו להפנות אותי למקורות של תשובתכם

קרא עוד »

מעוברת – המשך ל 1500

שלום רב! את השאלה כבר שאלתי, אבל המייל שלי נפל… ברשותכם אני אשאל שוב, והפעם מצ"ב כתובת מייל אחרת: האם לאישה בהריון, שלא חשה בתנועות

קרא עוד »

ראיית דם בהריון

אישתי בהריון חודש 7, ולפני שבוע ראתה מעט דם. היא נבדקה בבית חולים והכל בסדר. השאלה היא מה עלינו לעשות מבחינת דיני טהרה? האם היא

קרא עוד »

מה אתם מחפשים?

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.