דימום עם התקן מירנה – חלופות אפשריות
שלום יש לי התקן מירנה מה77, לפני כחודשיים וחצי, היו לי דימומים רצוף ואז המערכת היתה נקיה למס' ימים ועכשיו שוב הדימום חזר. אנחנו שומרים
בקהילתי יהודי שהוא חולה צליאק והרופא המטפל אמר לו להשתדל למעט ככל האפשר באכילת מצה עד המינימום הנדרש. (ואף לאכול דווקא מצה מדגנים אחרים ולא חיטה)
רציתי לברר מהי הכמות המצה שיש עליו לאכול בליל הסדר, והאם אכן יש מקום להמליץ מצה מדגנים אחרים כגון שיפון וכד' (לא הצלחתי להבין האם יש מצות שמורות כיו"ב)
בתודה ובברכת חג כשר ושמח
א. התשובה תלויה בשני גורמים:
האחד: רמת הגלוטן בקמח הנדון. ככלל בשיבולת שועל יש כמות גלוטן קטנה מאד. אך יש הבדל בין רמת הגלוטן בין הזנים השונים.
השני: רמת הרגישות של החולה. יש חולים שכמות גלוטן קטנה לא תזיק להם כלל, אך יש אחרים רגישים יותר. ולכן יש להתייעץ עם הרופא המטפל.
ב. כדאי לדעת שלחולה גם החזון אי"ש פוסק כמו הגר"ח מוולוז'ין, שפסק כי לחולה אפשר לתת מצה בגודל של כף שאוכלים בה מרק. ואם יאכל מצה כשיעור של שתי כפות – ברוך יהיה.
אם אפשר, להשתדל להשיג מצות של שיבולת שועל.
שלום יש לי התקן מירנה מה77, לפני כחודשיים וחצי, היו לי דימומים רצוף ואז המערכת היתה נקיה למס' ימים ועכשיו שוב הדימום חזר. אנחנו שומרים
ב"ה לכבוד הרב השלום והברכה רציתי לברר האם יש בעיה של כשרות לפסח בתכשירים קוסמטיים כגון אודם צלליות אבקה וכו' וכן בבשמים? ואם כן, באלו
לכבוד הרב ד"ר מרדכי הלפרין, אני תלמידה בכיתה י', באולפנה בכפר סבא. כחלק מבגרות בתושב"ע, אני צריכה להגיש עבודה בנושא הלכתי-אקטואלי-חברתי. בחרתי בנושא סודיות רפואית.
לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.