שלום רב,
הנני בהריון ראשון שבוע 33. במשך חמישה החודשים להריוני הקאתי המון עד שהתחלתי להקיא דם. היום כאשר אני לא אוכלת ושותה במשך 3-4 שעות אני מקיאה ואם אני לא אוכלת אז ההקאות הן דמיות.
כמובן שיהיה לי קשה לצום ביום כיפור ולכן אני מבקת לקבל היתר לאכול אפילו כמות מסויימת מידי כמה זמן. ודבר נוסף, האם עלי לאכול רק כאשר אני בחילות? או רק לאחר שאני מקיאה?
אשמח לדעת אם התשובה בפורום זה זו תשובה של רב.
תודה רבה על תשומת הלב.
יש הבדל בין מצב בו ההקאות הסדירות חלפו לפני יום כפור לבין מצב בו הן עדיין נמשכות.
במצב השני – כשההקאות נמשכות, אסור לך לצום ואת חייבת בעיקר לשתות כדי למנוע איבוד נוזלים והתייבשות אך גם לאכול כדי למנוע בחילות.
בדרך כלל, ניתן לבצע את שתי המטלות (אכילה + שתיה) במנות של פחות פחות מכשיעור.
פירוט מלא יותר של הלכות 'פחות מכשיעור, עליך לקבל מהרב המקומי באופן אישי.
במצב הראשון בו ההקאות כבר חלפו, עליך לנסות לצום ולשהות לשם כך במקום ממוזג, להמנע ממאמץ יתר ומהליכה לבית הכנסת פרט לכל נדרי.
אבל, ברגע בו את מרגישה סחרחורת או הרגשת התעלפות או הקאה ואפילו הרגשת בחילה שלפני הקאה, עליך להתחיל לשתות נוזל מזין (כמו מיץ ענבים טהור או מהול, למשל) בכמויות של 40 סמ"ק כל 4 דק' עד שהסחרחורת או הרגשת ההתעלפות חולפת.
גם בלי הרגשת התעלפות, אם את מרגישה רע מאד, עד כדי כך שלמרות שאת זוכרת שיום כיפור היום, בכל זאת את מרגישה רע עד כדי כך שלפי הרגשתך את מוכרחה לשתות,
גם אז מותר לך להתחיל לשתות נוזל מזין בכמויות של 40 סמ"ק כל 4 דק' עד שהרגשת הכורח לשתות תחלוף.
לגבי ילד עם תסמונת דאון מבחינה דתית. מה ההתיחסות של היהדות עם תסמונת דאון? (ברית מילה בר-מצווה וכ`ו
בס"ד שלום, אני תלמידה מאולפנת להב"ה ואני עושה עבודה בנושא השתלת איברים. הייתי רוצה לשאול האם מותר לקחת איברים מאדם שמת מוות קליני? הייתי שמחה