מושגי יסוד בנידה: דם מצואר הרחם, משמעות המושג רחם
מה פירוש דם מצואר הרחם, והאם הוא מטמא? כידוע שדם היוצא מהרחם מטמא, מה כלול במושג רחם? האם גם דימום מהצד החיצוני של הרחם מטמא?
שלום!
חשוב לי מאוד לדעת :
יש לי התקן מירנה כבר שלושה חודשים בקרוב.
מאז ועד היום אני טמאה ברציפות.
החלטתי להוריד את ההתקן משתי סיבות:
אינני מעוניינת למנוע הריון שנים (אני בת 29 ואם לשלושה ילדים, הקטנה בקרוב בת שנה). ההחלטה על השימוש בהתקן היתה מחוסר ברירה, גלולות פמולן וסרוזט עשו לי כתמים, (אני מניקה הנקה מלאה).
מיותר לציין עד כמה קשה לחיות בריחוק זמן ארוך כל כך. בנוסף אני סובלת כאבים חזקים מאז התקנת המירנה, הרופא בבדיקה טוען שהכל בסדר ושאין שום ממצא חשוד להסביר את הכאבים.
שאלתי מחולקת לשתיים:
הראשונה האם לאחר הוצאת ההתקן אסבול מדימומים עוד תקופה? עצם הוצאתו גורמת לאישה להיטמא?
שאלתי השנייה:
האם על פי המקרה שלי, ישנה אפשרות להשתמש בנרות שמונעים הריון?
חשוב לי מאוד תשובות לשאלות אלה בהקדם. תודה רבה על תשומת הלב!
א. עצם הוצאת המירנה לא אמורה לגרום להמשך דימומים וכתמים לא סדירים, אלא להפך.
ב. עצם ההוצאה של התקן (כולל מירנה) אמורה לגרום דימום קל הנובע משפשוף ההתקן ברירית צואר הרחם. דמום זה יכול להחשב כדם מכה שלא אוסר רק אם ההוצאה שלו נעשית בזמן שהאשה טהורה.
לשאלה השניה:
מותר לך להשתמש בנרות למניעת הריון, אך עליך לדעת שהיעילות שלהן אינה גבוהה. מתוך 100 נשים פוריות שתשתמשנה במשך שנה שלמה בנרות, בין 20 ל30 נשים תכנסנה להריון.
מה פירוש דם מצואר הרחם, והאם הוא מטמא? כידוע שדם היוצא מהרחם מטמא, מה כלול במושג רחם? האם גם דימום מהצד החיצוני של הרחם מטמא?
שלום רב, ביום כיפור אכנס בע"ה לשבוע ה-21 להריוני (21+1). אני בת קרוב ל-34 וזהו הריוני השני (לאחר הריון ראשון שלא צלח עוד בשבועות הראשונים).
שלום וברכה. בתפקידי כרופא אני נתקל רבות בשאלת העדפת חולה אחד על פני חברו כאשר יש צורך במקום ביחידה לטיפול נמרץ והמקום מוגבל. כמו כן