אמצעי מניעה זמניים בראשית הנישואין

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שלום


אני וארוסתי מתחתחנים בקרוב בעז"ה, עקב גילה היחסית צעיר של ארוסתי (21) היא וגם אני לא מוכנים נפשית כרגע להיות הורים, אך אין גם בכוונתנו לדחות זאת לזמן רב, קודם כל האם בכלל מותר לעכב את המצווה של פרו ורבו מטעמים של שלום בית? ואם מותר אז אלו אמצעים יש שמאפשרים מניעת הריון לפני לידה ראשונה שלא אסורים באופן גורף כמו קונדום לפי ההלכה , האם התקן תוך רחמי אפשרי לפני לידה ראשונה? או קוטלי זרע ?איזה?


נשמח לתשובה.


בתודה מראש

תשובה:

א. ברמה ההלכתית:

ככלל ראוי לפתוח את חיי הנישואין בדרך של "לכתחילה", דהיינו לחיות באופן טבעי ולא עם אמצעי מניעה. אף על פי כן יש מצבים מיוחדים בהם עדיף להקדים את החתונה, ולהשתמש אח"כ זמן קצוב באמצעי מניעה ולא לדחות את החתונה ולשהות זמן נוסף עם קשיי עולם הרווקות.

לכן מן הראוי להתיעץ עם רב מובהק שמכיר את השואל. מקורות: אנצקלופדיה רפואית הלכתית כרך ד' ערך מניעת הריון, עמ' 160 – 85. ובמקורות המצוינים שם. ניתן לעיין באנציקלופדיה הרפואית הלכתית בספרית מכון שלזינגר.

ב. ברמה הרפואית:

ככלל, מבחינה רפואית מאוד לא מומלץ לדחות את מועד הלידות הראשונות, לאור העובדה שאחוז קטן מהנשים סובלות ממה שקרוי בלות מוקדמת, דהינו משך הזמן בו הן מסוגלות להכנס להריון הוא קצר מאוד. במשפחות בהם מצוי סרטן שד או סרטן שחלות קיימת גם סכנה שיתפתח צורך לכריתת שחלות מוקדמת ומאד לא כדאי שזה יקרה לפני שהוקמה המשפחה. לכן מומלץ לעשות מאמץ, וללדת את הלידות הראשונות מוקדם ככל האפשר, אחרי הנישואין.

להדפסה

שאלות נוספות

ניתוק ממכשירי החייאה

בס"ד אני לומד בישיבת דימונה ואני צריך לעשות עבודה בנושא הלכתי ואני בחרתי בנושא ניתוק ממכשירי הנשמה של חולים רציתי לדעת מה הרב חושב על

קרא עוד »

תפקיד התוספתן לפי התורה

שלום רב, ל"תוספתן" (אפנדציט) אין שום תפקיד לפי הרפואה המודרנית. לכאורה, הוא מיותר ורבים חיים גם לאחר שמוציאים אותו מגופם. זה קצת מפריע לי, היות

קרא עוד »

מה אתם מחפשים?

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.