ספקות לגבי חיסונים – חשיבות לעומת סיכון

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

הרב ד"ר הלפרין שלום רב אני זקוק לעזרת הרב בנוגע לחיסון הפטיטיס B , שניתן לתינוקות ביום הלידה בבית החולים, ובגיל חודש, ושוב בגיל חצי שנה בטיפת חלב, חיסון שלכאורה לחלוטין מיותר לרב מוחלט של האזרחים וכל שכן לחרדים, והלוואי היה רק מיותר, הבעיה היא שהחיסון לכאורה מסוכן ראשית אציין שעד היום חיסנתי את כל ילדיי היום ניתנים בטיפות חלב 30 מנות חיסון עד גיל שנה. בגיל זה מערכת העצבים והמח של התינוק בשלבי התפתחות, איך ניתן להזריק לו חומרים שידועים כמסרטנים כמו כספית ואלומיניום וכ"ו ועוד ישירות לגוף והגדילו לעשות ובשנתיים האחרונות הוסיפו חיסון מטופש לאבעבועות רוח. וכי אפשר לומר בוודאות גמורה שהחיסונים לא מזיקים למח ולמערכת העצבים אמנם הרוב לא ניזוקים מידית , אך ישנם תינוקות רגישים שהחיסונים עבורם הינם בבחינת "הקש ששבר את גב הגמל".

למה לתת לתינוק בן יומו חיסון להפטייטיס b והרי מחלה זאת עוברת רק במגע מיני או בעירוי דם נגוע או אמא נשאית, וכי בגלל זה יש לחסן את כל התינוקות בארץ ועוד ביום היוולדם. רק לאחרונה גילו שגלולות למניעת הריון יכולות לגרום למוות אצל נשים מסוימות, כלומר אין הרוב מעיד על המיעוט, כי תמיד ישנם יוצאי דופן ולכן לא מתקבל על הדעת שעבור אותם נשאים מעטים יש לחסן את כולם כבר ביום הראשון בלי לקחת בחשבון את ההשלכות לטווח ארוך ? זה לא סביר ואפילו מסוכן.

ויתכן מאד שזה גם פוגע במערכת החיסונית של התינוקות יש בארה"ב רופאים והרבה הורים שטוענים שילדם נעשה אוטיסט בעקבות החיסונים החיסון שניתן בארץ הינו של חברת gsk ושמו הוא ENGERIX B .

מתוך עיון בעלון לצרכן שלהם, מרכיבי החיסון הלא פעילים הם: אלומיניום הידרוקסיד נתרן פוספאט נתרן כלוריד Sodium acid phosphate Polysorbate 20 ומים ועוד מוסיפים a very small amount of thiomersal may also be present , משפט זה חשוד בעיני. ד"ר BOYD HALEY , מנהל מחלקת כימיה מקנטקי בארצות הברית, טוען שתימרסול המכיל כספית מסוכן מאד למח ולמערכת העצבים ובמיוחד לתינוקות אודה לרב אם ישיב לספקותיי

תשובה:

בחוברת אסיא הקרובה אמור להתפרסם מאמר חשוב של ד"ר חיה גרינברגר, חוקרת שומרת מצוות, על נושא החיסון לדלקת כבד נגיפית מסוג B.

רוב שאלותיך מקבלות תשובות מלאות במאמר הנדון.

המאמר במלואו יישלח אליך

להדפסה

שאלות נוספות

תרומת זרע

א. האם לאשה נשואה מותר לקבל תרומת זרע של גוי? ב. האם לאשה רווקה מותר לקבל תרומת זרע של גוי? ג. האם לאשה נשואה מותר

קרא עוד »

תנוחות אישות

רצינו לדעת האם ביחסי אישות לבני זוג מותר לקיים יחסים בכמה תנוחות ולא רק בתנוחה המקובלת? ואם כן באיזה? מצטערים על השאלה הישירה, פשוט לא

קרא עוד »

מה אתם מחפשים?