שיקולים בהבאת ילד לעולם עם פגם גנטי בראיה (רסינטיס פיגמנטוזה)

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

היי צהריים טובים

ברצוני לדעת האם עסקתם בנושא רסינטיס פיגמנטוזה – זו מחלת עינים שבה מתנוונת הרשתית ובתהליך איטי מביאה עד לאובדן ראייה. המחלה גנטית וזוהו כ 100 גנים שגורמים לה. משלושת התצורות – רצסיבי, דומיננטי, ותאחיזה לאיקס.


אני מתלבט רבות בקשר לנושא. שכן אביה של בחורה שהכרתי חולה במחלה. אשמח לשמוע מהי הגישה בקשר לגודל הסיכון ש"מוסרי" לקחת, כאשר מביאים ילד לעולם. בפרט שקיימים היום פתרונות מסוגים שונים (תרומת ביצית למשל)


אודה לכם על תשובה מאירה ובהקדם, שכן הנושא מדיר שינה מעיניי


בתודה, נ

תשובה:

השאלה היא רפואית בעיקרה. כדי לקבל הערכה רפואית של סיכויי ההורשה של המחלה ראוי להתייעץ ישירות עם הרופא המטפל בבני המשפחה הסובלים מהבעיה.

להדפסה

שאלות נוספות

האיסורים בניתוק מכשירים

מה האיסורים ההלכתיים בניתוק אנשים חולים (במחולות סופניות -צמחים -זיקנה וכו'…) ממכשירי הנשמה והחייאה? (אנשים שעוברים סבל וכאב) ברשותם-במקרים בהם, הם בהכרה. או לא ברשותם-

קרא עוד »

בדיקות מקדימות בהמלצת רופאים

לכבוד מערכת המכוןשאלתי בענין המלצת הרופאים לערוך בדיקות מקדימות לגילוי מחלות,האם הוא חובה, ממצות ונשמרתם, או בגדר המלצה בלבד.הדברים נוגעים לי לכתיבת עבודה בנידון.בתודהי

קרא עוד »

מה אתם מחפשים?

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.