טווח הדעות על פונדקאות ותרומת ביצית

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

גם אני עורך עבודה בנושא פונדקאות ותרומת ביציות. מי הם האוסרים בתהליכים אלה? איזה מקור אוכל לצטט?


ומה הסיבה שיש שמבחינים בין פונדקאות, ובין תרומת ביציות, ומי אלה שמבחינים?


בתודה!

תשובה:

לענין מעמד הפונדקאות בהלכה:

יש מחלוקת בין הפוסקים אם להתיר את עצם הליך הפונדקאות או שיש לאסור אותו. הפוסק המובהק שמתיר את התהליך הוא הרב זלמן נחמיה גולדברג. מקור: הרב זלמן נחמיה גולדברג, על תרומת ביצית, פונדקאות, הקפאת זרעו של רווק ונטילת זרע מן המת. אסיא סה – סו עמ' 49 – 45.

גם הרב גולדברג לא מתיר הליך פונדקאות להורים שיש להם 2 ילדים.

בכל זאת, אם אין להם ילד משותף ניתן להתיר.

לעומת זאת הרב אלישיב אוסר את התהליך מחשש להדרדרות, ראה בנשמת אברהם אבן העזר (סימן ה, סעיף יב ס"ק ב "שלא תלד")

ריכוז חשוב של מקורות מצוי בספר אסופת מאמרים לקראת הכינוס הבינלאומי השני לרפואה אתיקה והלכה, (בהוצאת מכון שלזינגר, ירושלים, תשנ"ו 1996) עמ' 79-340.

ניתן לרכוש את הספר במכון שלזינגר, או באופן מקוון.

לענין מעמדו של הנולד לאם פונדקאית:

רוב הפוסקים נוטים לראות באם היולדת את האם המשפטית לפי המשפט העברי (ההלכה). מיעוט מעדיפים את האם הגנטית, והרב שלמה זלמן אויערבאך, טען שלא השתכנע מדברי שני הצדדים, ולכן לדעתו יש להחמיר לשני הכיוונים. למקורות נוספים, ראי בפרסומי המכון השונים בנושא.

לדף זה ניתן להגיע דרך חיפוש מאמרים במנוע החיפוש של אתר מכון שלזינגר וסימון הערך "פונדקאות" מתפריט הנושאים הנגלל. כמו כן מומלץ לעיין בפורום המיוחד לכותבי עבודות של מכון שלזינגר

להדפסה

שאלות נוספות

טיפולים בשבת

אני אחות שמתחילה לעבוד באחד מבתי החולים במרכז הארץ, כחלק מעבודתי התחייבתי לעבוד גם שבתות וחגים, בית החולים אינו שומר שבת וגם אינו יכול להתחייב

קרא עוד »

מה אתם מחפשים?

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.