ברצוני לברר האם אשה בהריון יכולה לאכול בימים שבין המיצרים בשר ? ומה קורה עם בישולים לבעלה ? כמו כן, מה קורה בתשעה באב, כאשר זהו השבוע המשוערך ללידה – האם יש לצום ? תודה
אישה בהריון שעל פי קביעת הרופאים רצוי מאוד שתאכל מאכלי בשר, לכל הדעות מותר לה לאכול בשר גם בימי בין המצרים עד ראש חודש אב למנהג האשכנזים ועד השבוע שבו חל ראש חודש אב, למנהג הספרדים.
בתשעת הימים (לאשכנזים) או בשבוע שחל בו ט' באב (לספרדים) ראוי לאישה לאכול מאכלי בשר, רק אם הרופאים קבעו שהמשך אכילת מאכלי הבשר, חיוני גם בימים אלו.
יולדת שזמן הלידה המשוער הוא סביב ט' באב, מן הראוי שלא תצום בט' באב, אלא תשתה לשיעורים את כמויות הנוזלים היומיים הנדרשים.
אבל ברגע שהחלו צירים, או אפילו אם יש לאישה ספק אם כבר באמת התחילו הצירים, עליה להפסיק את הצום לחלוטין ולשתות ללא שום הגבלה.
לכבוד הרבנים שלום רב הרופא קבע לי ניתוח בגב בתחילת תשעת הימים (ב` אב). ורציתי לשאול אם זה בסדר, שהרי מי שיש לו דין עם
ב"ה הנה ימי הפורים הק' באים ויש חיוב מדינא דגמ' לשתות יין במידה מרובה,(ומובא בשם האבני נזר ז"ל שצריך לשתות במסי"נ ממש) ואני לוקח תרופות
לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.